Vragen? Bel ons: 0172 - 519329 info@vanleersum.com

Recreatiegebied De Hemmen

Gelegen in het Braassemermeer is een prachtig recreatiegebied waar u met uw boot zelf een mooi plekje uit mag zoeken. Op De Hemmen vindt u unieke moerasbossen en vele vogelsoorten. Het gebied ligt langs de zuidoever van het Braassemermeer, tussen Woubrugge en Rijnsaterwoude.

Passantenhaven

Gelegen in het Braassemermeer is een prachtig recreatiegebied waar u met uw boot zelf een mooi plekje uit mag zoeken.

Ligplaatsen

In totaal kunt u kiezen uit 165 ligplaatsen in onze haven, afhankelijk van de grootte van uw schip kunt u zelf bepalen waar u wilt liggen.

Vergunningen

Als u met een motorboot met een hogere snelheid dan 12 km per uur op het Braassemermeer wilt varen, hebt u een ontheffing van de gemeente nodig. Wij kunnen een vergunning voor u regelen.

Contact

Havenmeester

De havenmeester is elke dag bereikbaar op telefoonnummer 0172-519329.

Reserveringen

Voor reserveringen kunt u contact opnemen met info@vanleersum.com of met de havenmeester. 

Nood 

In nood situaties dient u altijd met hulpdiensten contact op te nemen alvorens u de havenmeester belt.

Informatie en regels

Hartelijk welkom op recreatiegebied “ De Hem”. Op ons terrein zijn een aantal regels van toepassing met als doel het voor iedere passant interessant te houden om dit schitterende gebied aan te doen. Wij vragen u dan ook de onderstaande informatie tot u te nemen.

Nadat een plekje naar keuze heeft gevonden meldt u zich bij de havenmeester. Het havenkantoor bevindt zich in het stuurhuis op het restaurant schip “ De Kombuis” .

Verblijf op de haven

Verblijfsperioden

Na het melden en afrekenen bij de Havenmeester ontvangt u een ligplaatsbewijs deze is geldig tot de volgende dag 11:00 uur. Bent u een dagrecreant dan krijgt u een ligplaatsbewijs tot 18:00 uur nadat u zich heeft gemeld.

Reserveren

Reserveren is alleen mogelijk voor groepen vanaf 5 schepen.

Tenten

Deze mogen alleen in overleg met de havenmeester worden geplaatst.

Huisdieren

Ja zijn welkom maar moeten wel aan de lijn!! En voor de ontlasting bent u verantwoordelijk. Met andere woorden “wordt door u opgeruimd”. LET OP: geen honden in de speeltuin!

Barbeque & open vuur
Op diverse plaatsen op het eiland staan tegels welke u verplicht bent onder de BBQ te plaatsen. Bij schade aan het gras of steiger wordt aan u een schadevergoeding opgelegd.

Open vuur is ten strengste VERBODEN!!! Zo ook vuurkorf en op de BBQ na afloop.

Vissen
Op het gebied is de landelijke vis pas van toepassing. Uw havenbon is tevens het bewijs dat u ook van ons toestemming heeft in onze wateren te vissen.
Geluidsoverlast

Het geluid van radio en dergelijke mag niet voor uw buren overlast betekenen. Ook het gebruik van generatoren is niet toegestaan.

Voorzieningen

Toiletten

Gebruik van een onderwatertoilet in de haven is verboden. U kunt gebruik maken van het toiletgebouw. Kosten bedragen € 0.50.

Douchen

Douchen €1,50.
€ 0,50 munt voor openen deur & € 1,00 munt voor de douche automaat.

Stroomgebruik

Wilt u stroom gebruiken meld dit even bij de Havenmeester kosten bedragen € 2.50 per 24 uur de stopcontacten zijn per stuk 8 ampère gezekerd ofwel u kunt maximaal 1840 watt gebruiken.

Speeltuin

Gebruik van de speelplaats dient onder ouderlijktoezicht plaats te vinden, voor schade of letsel door oneigenlijk gebruik wordt elke aansprakelijkheid door Van Leersum Maritiem Recreatie BV afgewezen. Speeltuin is bestemd voor kinderen tot 14 jaar.

Afval
Nabij het toiletgebouw zijn huisvuilcontainers aanwezig bedoelt voor klein huishoudelijk afval. Het depot is geopend van 10:00 tot 11:00 en van 16:00 tot 18:00 uur. Wij vragen u oud papier en glaswerk apart in te leveren. Geen vuil voor het gesloten depot zetten wegens ongedierte.

Voor K.G.A afval zoals oude accu’s, bilgewater en verlopen olie en filters en vuilwater kunt u afgeven op ons bunkerschip.

Vervoer

Fietsverhuur

De kosten zijn € 9,00 per dag per fiets incl. transport naar de vaste wal waar uw fiets gereed staat. Routekaarten zijn verkrijgbaar bij de Havenmeester.

Belangrijke telefoonnummers

Huisartsenpraktijk
Tijdens kantooruren: 0172-518104
Buiten kantooruren: 0900-5138039

Calamiteiten
In nood situaties dient u altijd met hulpdiensten contact op te nemen alvorens u de havenmeester belt.

Geen spoed wel politie: 0900-8844
Bij brand en spoedeisende hulp : 112

Meldt bij het bellen naar 112 dat u zich begeeft op recreatie gebied de Hem, per adres B.Hosangweg 118 te Woubrugge.

Vervoer
Indien u vervoer naar de wal wil of naar huisarts dan belt u de Havenmeester 24 uur per dag op 06-55338467 u word dan gebracht en gehaald.

Dierenarts
Dierenarts praktijk: 071-3312540
Dierenambulance: 0900-1120000

AED of EHBO koffer verkrijgbaar bij Havenkantoor en Restaurant schip “ De Kombuis”

 

Camera toezicht

Privacy

Conform de wetgeving op de privacy delen wij hierbij mede dat er camera toezicht is op de volgende punten, bij de ingang haven bij de speeltuin als ook het vuildepot en restaurant de Kombuis.

Aansprakelijkheid

Eigen risico
Het betreden van het recreatiegebied alsmede het gebruik van de aanwezige voorzieningen zijn geheel voor uw risico.

Bevoegdheden

Havenmeester
De dienstdoende havenmeester is namens Van Leersum Maritiem Recreatie B.V. bevoegd u de toegang tot dit recreatiegebied te weigeren, dan wel u te verzoeken per direct de haven te verlaten op het moment dat waarden en normen op de haven worden overtreden met inachtneming aan bovengenoemde regels.

Reglement
Zaken waarin het reglement niet voorziet beslist de dienstdoende havenmeester.

Recreatiegebied “ De Hem” is particulier terrein en de exploitatie is in handen bij Van Leersum Maritiem Recreatie B.V.

M.C. Robben

Wij zijn voor het eerst op de hemmen geweest en hebben erg genoten van de gezelligheid en van de mensen op het terrein! We hebben bijna een week met vakantie er gelegen en werden elke dag begroet door de haven meester Wouter. Hij is een hardwerkende man die het hele...

Maurice

Sinds dit jaar komen wij regelmatig in de passantenhaven, aardige havenmeester!! Onze kinderen zijn gek op de speeltuinen en wij genieten samen met hun daarvan en de snackboot en de mooie aanlegplaatsen. Tent aan wal geen probleem en voor elk probleem is een...

Nancy Horsman

Op zaterdag 30 Mei 2015 zijn wij met de “vlamwakers” van de brandweer Leimuiden een middag/avond op de hemmen geweest. We werden opgehaald met een open boot, over de hoge golven naar de brasem. Het weer was top, er is geen spatje regen gevallen die dag! Op de hemmen...

Inge en Ad van der Ploeg

Wij komen nu al een jaar of 5 op De Hemmen, net als dit jaar en hebben het weer geweldig naar ons zin gehad. Onze kleindochters genieten erg en willen nergens anders heen. Ook de vriendelijke en leuke benadering van Wouter de havenmeester helpt hier enorm bij. De rust...

Eric en Ellen Jongejan

Wij willen jullie bedanken voor het perfect verzorgen van onze 25 jarig huwelijks feest. Het is een gezellig feest geworden , waar wij met veel plezier op kunnen terug kijken. Bedankt voor alles.

H.M. Kastelein (W.S.V. Den Ouden Rhijn)

Namens de w.s.v. wil ik jullie wederom bedanken voor de voortreffelijke verzorging van ons BBQ weekeind. Zoals ook de vorige keren was het uitstekend. Een aanrader voor meerdere verenigingen en/of organisaties.

Een greep uit onze rederij arrangementen:

Rondvaart & Wijnproeverij

Varend genieten door & van het Groene Hart met een verzorgde proeverij van Wijn&Zo

Floating High Tea

Varend genieten met een high tea met Scones, muffins & sandwiches

Polderen en schipperen

Uitwaaien op het polderpad, varend genieten en een boerenlunch met streekbeleg

Varen, zwemmen & BBQ!

Geniet van het heerlijke weer op de boot, zwem op het eiland en BBQ bij zonsondergang!

Contact met Van Leersum Maritiem

Voor meer informatie of een offerte op maat kunt u contact opnemen door te bellen naar 0172-519 329 or mailen naar info@vanleersum.com. Of door gebruik te maken van de onderstaande knop.

Neem alvast een kijkje